Dita

Jana Bodnárová

"Dita egy városi kislány. Ő sem túl nagy, és a város sem, amelyben él. Vannak, akik a kis városokban unatkoznak, Ditát azonban nem ilyen fából faragták. Ha épp semmi tennivalója nincs, szívesen fedezi fel a dolgokban azt, ami másoknak fel sem tűnik."


Ahogy minden kislány, Dita is kíváncsi, és a szülővárosában nap mint nap izgalmas felfedezéseket tesz. Új barátságokat köt, néha emberekkel, néha állatokkal. Csodákat lát, néha álmában, néha a valóságban. Találkozik a beszélő rókával, a táncoló medvével, megment egy trópusi pillangót, kibékül egy undok kisfiúval, hajfonatot készít a dédmamájának. Dita hétköznapi kalandjai Jana Bodnárová tizenegy varázslatos történetében és Daniela Olejníková izgalmas illusztrációin elevenednek meg. A fordítást Peťovská Flóra készítette.

ILLUSZTRÁTOR
Daniela Olejníková

FORDÍTÓ
Peťovská Flóra

KOROSZTÁLY
4+


MÉRET
196×196 mm

OLDALSZÁM
52

ISBN
978-615-81067-8-8

MEGJELENÉS
2021. január 14.

ÁR
3990 Ft


"Jana Bodnárová 11 meséje Dita kalandrairól hol lírai, hol abszurd, hol cuki, hol elgondolkodtató. Gyönyörű könyv, jó kézbevenni. Ha bejön a Kicsibácsi és Kicsinéni, vagy a Halandzsrablók, valószínűleg ez is tetszeni fog." Pozsonyi Pagony

"Igazán jó könyv, köszönöm, hogy bebiciklizett a délelőttömbe!" Júlia