Az elveszett lélek

Olga Tokarczuk

"Volt egyszer egy ember, aki nagyon sokat és nagyon gyorsan dolgozott, és már régen valahol maga mögött hagyta a lelkét. Tulajdonképpen egész jól ment a sora lélek nélkül — aludt, evett, munkába járt, autót vezetett, még teniszezett is. Néha viszont az az érzése támadt, hogy minden ellaposodott körülötte, mintha egy kockás füzet sima lapján járkálna, egy papírlapon, melyet mindenütt egyforma négyzetek borítanak."


A Nobel-díjas Olga Tokarczuk első olyan könyve, amely nem csak a szövegével szólítja meg az olvasót. Joanna Concejo lélegzetelállító illusztrációi egy párhuzamos világba kalauzolnak bennünket. Mélyen megindító történet testről, lélekről, várakozásról és az önmagunkhoz való visszatalálásról. A világszerte közel húsz nyelven megjelent könyv magyar kiadását Kellermann Viktóra fordította.

ILLUSZTRÁTOR
Joanna Concejo

FORDÍTÓ
Kellermann Viktória

KOROSZTÁLY
gyerek/felnőtt


MÉRET
195x260mm

OLDALSZÁM
48

ISBN
978-61581705-0-5

MEGJELENÉS
2021. március 22.

ÁR
4990 Ft


This book has been published with the support of the © POLAND Translation Program.

"Újrahasznosított papír, grafit és színes ceruza szolgálják az illusztrációk anyagát és technikáját, amint Concejo egy szürkéből színesbe váltó történetet mond el. Ahogyan a képiség kapcsolatot teremt a szöveggel, úgy bontakozik ki a történet: egymást kiegészítve, közösen mesélnek az elveszett lélekről és annak megtalálásáról. Egészen meditatív élmény elmerülni a könyv lapjaiban és közben lassan, türelmesen bevárni a mindennapokban néha lemaradó, elfáradt lelkünket." Teleki Réka